Recensie: Lasershooting The Base in Kontich

Lasershooting - The Base - Kontich

Barney Stinson is in de Amerikaanse comedy serie How I Met Your Mother steeds te vinden voor een spelletje lasertag. Tijd dus om het zelf uit te proberen samen met enkele vrienden. Even zoeken op Google en je vindt meteen enkele locaties waar je kan lasershooten.

Met enkele vrienden uit het Antwerpse (6 mannen & 2 semi-verplichte vrouwen) hebben we gekozen voor The Base in Kontich. Piew Piew Piew!

De team deathmatch gaat door in een donkere arena die opgevuld is met houten constructies, tenten & een afgedankte legertruck. Luide muziek (genre gedateerde technomuziek) stuwt je verder in de hal. De komende 18 minuten loop je rond in redelijk grote omgeving met verschillende schuilplekken op meerdere verdiepingen.

Je speurt tijdens een sessie voortdurend naar de oplichtende led’s op de vesten van je tegenstanders. De led doelwitten staan op de buik, rug & schouders en zijn eerst niet zo eenvoudig te raken. De laserpistolen kunnen ver schieten, waardoor je tegenstanders aan de andere kant van de zaal kan raken. Hoera voor de snipers / campers onder ons!

Iedere sessie neemt 18 minuten in beslag. Het is opmerkelijk hoe intensief lasershooting is voor je lichaam. De fysieke inspanning en adrenaline doen je meteen opwarmen. Na drie sessies waren we dan ook blij, voldaan (en redelijk bezweet).

Een computer registreert je prestaties (kills & deaths) en deze worden individueel meegedeeld per sessie via een handig papieren overzicht. Deze rapporten zijn leuk discussievoer terwijl je aan de toog ontspant en het afgedreven vocht compenseert met een fris drankje. Vooral de team kills & persoonlijke afrekeningen kunnen gevoelig liggen. 🙂

Besluit

Ik vond het een zeer geslaagde activiteit. Onze twee semi-verplichte vriendinnen waren achteraf ook heel enthousiast en wilden er meteen ook een girls-only activiteit van maken.

Een serieuze aanrader met andere woorden & geschikt voor alle leeftijden (vanaf 9 jaar)!

Voordelen

  • Avontuurlijke hal met verschillende mogelijkheden.
  • Kwalitatief materiaal: vest, laserpistool, …
  • Spannend & leuk om te spelen met vrienden, collega’s, … .

Nadelen

  • Je moet zelf een groep samenstellen van minstens 6 en maximum 20 personen. Het verzamelen van voldoende kandidaten is niet even eenvoudig, zeker wanneer ze het concept van lasershooting niet kennen.
  • Het is redelijk prijzig (21 euro per persoon voor 3 sessies)

Tips

  •  The Base bevindt zich helemaal achteraan en daar is eveneens een ruime parking voorzien.
  • Sportkledij is aangeraden: sportieve schoenen en een t-shirt die vuil mag worden.
  • Neem voldoende cash geld mee, aangezien er geen Bancontact is voorzien.
  • Geen te grote groep (+12 personen) meenemen als je er een fysiek intensieve clash van wil maken.